free web page hit counter
0 votes
in Trend by (17.8k points)

in welke nederlandse gemeente zijn belgische enclaves te vinden ? Belgische enclaves zijn verspreid over verschillende Nederlandse gemeenten in Nederland.

Een van de Belgische enclaves is Baarle-Nassau, gelegen in het zuidwesten van Nederland. Er zijn 11 Belgische enclaves en 5 Nederlandse enclaves in Baarle-Nassau.

De kleinste Belgische enclave heet "Het Vierhuisje" en heeft een afmeting van . Het is gelegen in de gemeente Heerlen, vlakbij Geleen. De grootste Belgische enclave heet "Baarle-Hertog/Baarle-Neerfeld" met een oppervlakte van . Het is te vinden op de grens tussen Baarle-Nassau en België, nabij de gemeente Eijsden-Margraten.

in welke nederlandse gemeente zijn belgische enclaves te vinden

De Belgische enclaves in Nederland liggen in de provincie Limburg. Het merendeel van deze enclaves ligt in de gemeente Eijsden-Margraten. De Nederlandse steden met enclaves zijn: Baarlo, Bree, Elsloo, Erkelenz, Haaren (onderdeel van), Haelen (onderdeel van), Hennevelde (onderdeel van), Horst aan de Maas en Leerdam.

De stad met de meeste Belgen is Roermond.

in welke nederlandse gemeente zijn belgische enclaves te vinden?

In dit artikel besteden we aandacht aan de Nederlandse gemeente Echt-Susteren en haar Belgische enclaves.

Belgische enclaves in Nederland zijn een anomalie die slechts voor enkele steden en dorpen bestaat, met niet meer dan een paar honderd inwoners. Een van die enclaves is het dorp Baarlo (in Echt-Susteren), dat sinds 1843 bij België hoort en wordt omringd door Nederland.

1 Answer

0 votes
by (17.8k points)
 
Best answer

in welke nederlandse gemeente zijn belgische enclaves te vinden

Related questions

0 votes
1 answer
asked Dec 17, 2022 in Trend by admin (17.8k points)
0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
Welcome to H-lifestyle Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...